023-2340040 premiumkeur@gmail.com

i4Kruipruimte inspectie Heemstede


Heeft u vochtproblemen in de kelder, souterrain of kruipruimte bel Premiumkeur want wij zijn onafhankelijk en deskundig vochtexperts. Lokale kennis is erg belangrijk bij het opsporen en oplossen van vochtproblemen. Een volledig uitgevoerde kruipruimte inspectie met rapportage kost € 399 inclusief btw

Met grote regelmaat voer ik een kruipruimte inspectie uit in Heemstede. Met mijn fiets ben ik snel ter plaatse en voorrijkosten worden niet berekend.  Als u uw huis laat keuren door Fred dan zit de kruipruimte inspectie standaard inbegrepen in de bouwkundige keuring en weet u direct waar u aan toe bent.


Een kruipruimte inspectie adviseer ik u als er vochtproblemen in uw huis zijn Dit kan zich uiten op verschillende manieren: optrekkend vocht, schimmelvorming, houtrot, betonrot, afbladderend behang en stucwerk en vervelende geuren. Veel vochtproblemen ontstaan vaak in de kruipruimte, maar ook in kelder en souterrains.

Wat kom ik zoal tegen onder de vloeren en in kruipruimtes:

 • Bouwafval
 • Rotte vloerdelen
 • Doe-het-zelf oplossingen
 • Zwam / Schimmel
 • Loshangend leidingwerk
 • Lekkend leidingwerk
 • Vochtproblemen
 • Geen of slechte ventilatie
 • Houtaantasting
 • Vochtaantasting en gebreken aan gevels
 • Betonrot
 • Verzand en aangetast voegwerk bij baksteenvloeren

Rapport kruipruimte inspectie
Er wordt een duidelijke rapportage opgesteld met bevindingen en advies voor herstelmaatregelen, maar ook voor eventuele verbetering en preventieve maatregelen met het oog op de lange termijn.

 • Onafhankelijk en objectief
 • Advies herstel
 • Advies verbetering
 • Advies preventie
 • Kostenbegroting
 • Als basis voor aanvragen van offertes

Hoeveel kost een kruipruimte inspectie?
Om dat de aanpak afhankelijk is van de situatie en de klantvraag (maatwerk), stemmen wij het tarief graag per geval af. Neem contact met ons op om uw situatie te bespreken. Wij zullen een vrijblijvende prijsopgave voor u opstellen. een kruipruimte inspectie al van € 399 inclusief btw met rapportage.

Inspectievoorwaarden
Wij werken volgens Arbo richtlijnen. Dit houdt in dat er minimaal 40 cm vrije hoogte moet zijn tussen de bodem en de beganegrondvloer. Een vochtige kruipruimte is geen probleem, de inspecteur heeft een waterwerende overall. Maar wanneer er een laag water in de kruipruimte staat is het niet veilig voor de inspecteur. Wij kunnen ter voorbereiding een pomp plaatsen om de kruipruimte leeg te pompen, vraag naar de mogelijkheden.

Kruipluik laten maken naar de kruipruimte
Heeft u een woning met een (gedeeltelijk) houten beganegrondvloer, maar geen kruipluik? Wij kunnen gelijk een kruipluik laten maken door onze timmerman. Dit is te combineren met de inspectie en het advies. Vraag naar de mogelijkheden.

Projecten
Wij verzorgen ook kruipruimte-inspecties en vloerinspecties op grote schaal voor meerdere woningen en/of complexen. Van simpele inspecties tot opdrachten met destructief onderzoek waarbij kruipluiken dienen te worden gemaakt en klimaatverbeterende voorzieningen worden aangebracht. Vraag naar de mogelijkheden.

Meer informatie
Bent u geïnteresseerd, wilt u meer informatie over de kruipruimte inspectie? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag een vrijblijvende offerte aan.

kruipruimte inspectie Heemstede

Kruipruimte inspectie Heemstede & Vochtinspectie


Niet alleen kelders hebben problemen met vocht en optrekkend vocht. Vochtproblemen komen ook voor in de kruipruimte of in het souterrain. In Heemstede hebben veel huizen een houten vloer die boven op een houten balklaag ligt. Meer dan eens kom ik situaties tegen waarbij de balk koppen helemaal weggerot zijn en de totale vloer inclusief balklaag eruit gesloopt moet worden. Door een echte vochtexpert zoals Fred Tokkie mee te nemen kan u in veel gevallen beschermd worden tegen een enorme miskoop en hoge kosten achteraf. Voor het herkennen en ontdekken van vochtproblemen heb je veel kennis en ervaring nodig.

Ik hoor de makelaar vaak zeggen dat het wel mee valt als ik een vochtprobleem signaleer, maar ik weet dat dit alleen maar verkoop praat is want we hebben het niet over een paar euro’s maar over problemen die u tienduizenden euro’s kunnen kosten.

 

Kruipruimte inspectie (1)
Kruipruimte inspectie (2)
Kruipruimte inspectie (3)
Kruipruimte inspectie (4)

Vochtinspectie kelder Heemstede


Als een kelder vloer lek is heeft dit vaak meerdere oorzaken. Het is vaak geen probleem van gisteren maar het vochtprobleem/ lekkage speelt al langer. De verkopende partij zou hier van moeten weten maar meldt dit vaak niet. Men wil het huis altijd zo aantrekkelijk mogelijk presenteren en de kelder laat men dan ook even snel zien want het is geen interessante ruimte. Bouwkundig gezien is het een zeer belangrijke ruimte want scheuren in de vloeren en muren duiden vaak op een fundering gebrek. Dus als een huis een kelder heeft die ik moet keuren kunt u er van uitgaan dat ik deze kelder grondig inspecteer en alle tijd neem om de kelder te beoordelen. En door de makelaar of verkoper laat ik mij zeker niet beïnvloeden.

Kelder inspectie Heemstede


Hieronder een reactie op mijn bouwkundige rapport van een zeer gerenommeerde makelaar uit Heemstede die een huis van 1.4 miljoen euro probeert te verkopen.

1. De ‘lekkage’ (beetje groot woord voor vocht doorslag) is bij hun verbouwing geïnjecteerd en daarna geschilderd met een coating. Dit is niet gedaan met de bedoeling om er woonruimte van te maken, want het blijft een kelder. Dus deze tekenen van vocht doorslag zal je daarbij altijd blijven houden tenzij je de hele kelder volledig waterdicht laat maken. Voor het huidig gebruik voldoet de kelder volgens de verkopers.

Besef heel goed dat als u straks 20.000 euro of meer moet uitgeven aan deze kelder meneer de makelaar niet thuis is, want de courtage zit reeds in zijn zak.

Kelders worden vaak ingericht als woning. Overal worden voorzetwanden geplaatst, vloeren betegeld waardoor je vaak niet meer kunt zien dat er problemen zijn met de kelder. Alles is weggemoffeld. Door een bouw endoscoop mee te nemen kan ik achter de voorzetwanden kijken en zien of er vochtproblemen zijn.

Omdat wij voornamelijk kruipruimte-inspecties in Heemstede uitvoeren weet in welke buurten er problemen zijn met vocht. Het is dus van belang om een lokale expert mee te nemen als u een huis gaat kopen in Heemstede.

Kruipruimte inspectie (5)
Kruipruimte inspectie (6)
Kruipruimte inspectie (7)
Kruipruimte inspectie (8)